...allt ifrån Skaraborg #4

Sista dagen på min resa bland de Skaraborgska geocacherna. Idag skulle den sista ologgade kommunen (Essunga) få en signerad loggbok. Första delmålet var naturligtvis Falbygdens ostbutik. På vägen dit blev det ett par stopp. Först åkte jag till Skultorp, men nån vägförvaltning såg jag inte röken av. Däremot stod Norra Kyrketorps kyrka där i all sin glans.
En lite märklig byggnad med små utbyggen här och där. Vidare på vägen neråt stannade jag till vid en lite äldre konstruktion, nämligen Valltorps hällkista.
Gömman syntes på långt håll, så jag skrev i loggen att den kanske kunde tejpas med nåt för mindre "lysbarhet". I dungen längst bak till vänster låg gånggriften, men högt gräs och shorts med sandaler inbjöd inte till promenad dit. Sen blev det besök på Falbygdens ost, där fika inmundigades. Köpte en massa ost till mig själv och till min postintagerska och blomvattnerska Maria Svärd. Sen körde jag mot Essunga kommun, som jag inte ens visste fanns. På vägen dit dök det upp en kyrka med stor parkeringsplats längs vägen. Tvärnit och koll i appen. Och visst fanns det en liten burk även vid Naums kyrka.
Sista kommunen att loggas i "nuvarande" Skaraborgs län blev så Essunga med sin Essunga #2 - Essunga Kyrka. Burken låg på sin trygga plats.
Jag hade nu länge åkt på vägar som inte direkt bar hemåt. Men hemlängtan efter hela tre nätter "utomläns" var stark. Turligt nog var det ingen omväg att även besöka Stora mellby kyrka i Alingsås kommun.
Läget invid skogen inbjöd även till att gå ut i naturen och "vattna guldfisken". Sen bar det av mot Trollhättan och E45. Ett stopp vid Åsaka BG blev en nitlott, så då tog hemlängtan överhanden. Enbart ett stopp vid Riksrasta i Brålanda för att inta dagens schnitzel hindrade resan hemåt. Så var årets semesterresa till ända. 79 mil på 4 dagar. 0,52 liter bensin/mil. 34 funna geocacher i bl.a. 8 nya kommuner. 2 intressanta kulturminnen (Forsvik och Varnhem). Så nu är tvätten hängd, cacherna loggade, denna dagbok skriven och kvällsmaten framställd.

...allt ifrån Skaraborg #3

Så var det dags för dag tre på min resa. Idag var inte mycket planerat mer än ett rejält besök i Varnhem. På vägen dit togs förstås Våmbs kyrka.
Detta är Skövdes minsta kyrka som rymmer ca 50 personer. Väl inne i Skara kommun fanns förstås den sedvanliga rastplatsen med Info om Skara. En snurrande gps ställde till det, men gömman hittades efter en stund. Åkte sen förbi dagens huvudmål och landade vid Norra Lundby Kyrka.
Fina böljande kullar häromkring.
Cachen här hittades snabbt. Kanske en VÄL noggrann ledtråd. Vid parkeringen fanns Norra Lundby - Saras stuga.
Den var inte lätt, enligt gps mm så skulle det finnas ett rör mitt på parkeringen. På lämplig plats var jag två gånger innan jag råkade komma från andra hållet...
Så styrdes kosan mot dagens huvudmål, Varnhems kloster mm. Hälsade på Kata m.fl. Några bilder härifrån:
Stoppet här varade fyra timmar, men varför fara runt som ett skållat troll under semestern. För att underlätta morgondagens hemresa, togs en omväg på sju mil för att logga en cache i Vara kommun. Valet föll förstås på en kyrka då de ofta är lätta (och intressanta). Så Jungs Kyrka fick bidra till att Vara blev gul på min karta.
Det var allt för idag. I morgon börjar hemfärden med endast EN tvingande cache. Nämligen en i Essunga kommun. Men det ska jag väl fixa på nåt sätt.

...allt ifrån Skaraborg #2

Ja så var det dags för den andra dagen i Skövdetrakten. Efter frukost med bl.a. bacon och skramlade ägg gav jag mig ut på dagens runda som gick i österled. Ett antal kyrkor hade planerats, och så blev det några spontana stopp också. Totalt 17 st denna dag. Startade vid Tibro kyrka, Kyrkefalla Kyrka. för att sedan stoppa vid Ransbergs Kyrka.
Både dessa i Tibro kommun som redan var loggad. Sedan kom jag in i Karlsborgs kommun, som därmed fick sitt första fynd i och med Mölltorps kyrka.
Här snurrade GPS:en ordentligt, men gömman hittades till slut. Doch innanför muren. Hoppas det finns tillstånd för den placeringen. Sen styrdes kosan norrut till Jacqierundan 6 Forsviks kyrka.
Burken låg helt öppet, men vaktades av en hord ilskna brännässlor. På vägen till kyrkan passerade jag Forsviks bruk, som jag inte ens visste fanns. Planerna kastades om och jag tog förmiddagsfika här.
På väg därifrån blev det så en liten paus när Göta kanal uppenbarade sig.
Sex cacher passerades nu i snabb takt. Breviks kyrkaP5 och P2 (såna där tråkiga i parkeringsfickeskyltar) - Betlehem - Ekhammar (den första i Hjo kommun) samt till slut min cache nr 600 Grevbäcks kyrka. Sen till dagens finaste kyrka - åtminstone på insidan. Kanske någon annan varit också, men denna var öppen, nämligen Norra Fågelås Kyrka.
Mycket sevärd tyckte jag. På väg mot Tidaholm gjordes ett snabbt stopp Invid väg 193, snyggt inborrad i en gammal stubbe Väl framme i Tidaholm började jag med en gullig liten kyrka, Mobackens kapell med sin oproportoneligt stora klockstapel.
Kaffeabstinensen bröt nu ut och Turbinhuset i Tidaholm blev räddningen.
Dagens sista kyrka blev Acklinge kyrka där CO faktiskt fått tillstånd att placera gömman i kyrkogårdsmuren. Nu var det dags att åka hemöver, dvs Skövde. Blev ett par spontana på vägen dit. Först Bomber och granater vid ett gammalt militärförråd. Denna var så blöt så den var oskrivbar. Då gör man en NM samt loggar med fotologg.
Tidaholms TB holk fick också ett besök, men innevånaren skulle inte åt mitt håll (var på väg till Nordkap) utan fick ligga kvar. Efter att ha vilat ut lite på hotellet gick jag en promenad i den vackra Boulogneskogen med sina bokar.
I en bäckravin hängde här en liten TB-fågelholk Hackes hus som fick bli avslutningen på denna dag.

...allt ifrån Skaraborg #1

Ja så var det dags för årets semesterresa. I år var målet att försöka logga resterande kommuner i Skaraborgs län, förutom Habo och Mullsjö som hamnat lite utanför numer. Eftersom det egentligen ligger ganska nära, tog jag det lugnt och kom iväg runt elva-snåret. Första etappen gick till Stolpen i Ölme där det blev fika. Här låg också en av Kristinehamns kommuns ovanligt många återvinningsstationer. I caching-sammanhang hette den Skräp 12. Den hittades efter lite onödigt krypande. Så styrdes kosan söderut mot resans mål. På vägen låg en ganska ny cache vid Visnums kyrka. Ledtråden var "Inte 2", så naturligtvis hängde den i en en.
En del gravplanterare tycker jag väljer något för höga växter, men det är vad jag tycker det.
Efter detta stopp for jag över gränsen till Skaraborgs län. Jag hade planerat lunch vid golfkrogen i Töreboda, det brukar vara god mat på dessa, och denna var inget undantag. Dock ingen cachegömma här.
På vägen tillbaka mot Töreboda gjordes två stopp. Dels vid Hästkött som hittades snabbt i en vägskylt, dels vid 202 som var betydligt värre. Efter ett bra tag fick jag ögonen på den. Den fiffiga lösningen fick ett favoritpoäng. Sen for jag till dagens andra kyrka, nämligen Töreboda kyrka.
GPS:en nollade på samma ställe vilket håll jag än gick ifrån, men där kunde det ju inte finnas nåt - men det fanns det ju... Tänkte även få Tibro kommun på resan, så jag styrde däråt. Fick se en kyrka efter vägen och svängde in, och visst fanns det en gömma även vid Fägre kyrka. Det var dagens enda spontancache, då det är lite svårt med det när man är ensam i bilen.
Några gamla fina porträtthällar fanns uppsatta här.
Dagens sista kyrka blev Mo Kyrka i Moholm. Den hängde väldigt synligt, så jag böjde till hängtråden lite.
Så var det dags för dagens sista cache Tibro Okända platser #12 Ingelsby skola. I en gran hängde detta PET-rör invid ett skolmuseum som var under renovering.
Sen bar det av till Quality Hotel Prisma i Skövde. Efter att ha checkat in och legat raklång på sängen en halvtimme, blev det en promenad till pizzerian i grannskapet. På vägen upp på rummet sedan utnyttjade jag dagens kupong i lounge-baren. Vad fick jag då se om inte min egen öl.
Efter den så blev det ytterligare en halvtimme på sängen, men så väntade lite datorarbete med att logga dagens cacher samt skriva denna lilla rapport från dagens övningar. I morgon planeras det en tur mot Vätterns strand.

RSS 2.0