Påskgodis

En extra ledig dag i form av annandag påsk måste ju fyllas med något. Av någon anledning blev det en liten cachingutflykt. Denna gång till Storfors, då jag saknade denna kommun innan alla Värmlands kommuner besökts. Passerade Rasta i Väse vid lunchtid, så passade på att äta där, men det var en medioker anrättning.
 
Började sen med allvaret vid Sjöänden mellan Kristinehamn och Storfors. En vägräckescache som hittades snabbt. Åkte sedan mot den bekanta orten Lundsberg och dess café Strömstaren, visserligen stängt men det gjorde inget.
Dock gick jag bet på att finna någon burk här, så jag fortsatte mot Ackkärrs stångjärnssmedja.
En lätt hittad burk under en trädrot blev resultatet vid denna plats. Stannade sen till vid Lungsunds kyrka. Under Lungsundsbron strax intill skulle också en gömma finnas, men här blev dagens andra nitlott.
Färden gick sedan genom Storfors, där jag aldrig varit förut. Strax norr om campingen fanns Crossbanan vid Mon, vilket blev dagens lilla skogspromenad. Tur jag har terrängkartan i GPS:en annars vete tusan var jag hamnat. Nu vändes kosan söderut igen och under dasset vid Åsjöhyttan låg förstås en liten geocache. Dagens sista stopp var vid Bjurtjärns kyrka. En av dessa så trevliga multicacher. Efter att ha inhämtad två årtal runt kyrkan räknades slutkoordinaterna snabbt fram. N59 26.(xxxx-1037) E014 19.(zzzz-1126)
 
En väl använd annandag tycker jag.
 

Gott om tid en vanlig torsdag

Styrelsemöte med Släktforskarföreningen. Därför ledig denna dag. Som vanligt passade jag på att handla runt lite. Började med Ö&B i Edsvalla, lite konserver och så. Kaffe med wienerbröd blev det också där på café Markan. Skulle sen till Bergviks köpcentrum, så jag tog "bakvägen" dit över Trossnäs och Mellerudstorp. Hade planerat detta i förväg och skrivit ut två cacher efter vägen. Vid avtagsvägen till Humletorp låg dagens första gömma i ett gammalt skjul. Lätt hittad, men det var knappt mina två meter med orangutangarmar räckte till. Lite närmare Karlstad korsas vägen av vandringsleden mellan Skutberget och Kil. En hel radda cacher finns efter denna, och här i korsningen fanns SK 28.5 fastsatt med magnet på en transformatorstation. Vid Bergviks köpcenter besöktes Systembolaget och Biltema där en ny fin cykel inköptes. Efter besök på Clas Ohlson och lunch på MittCity visade det sig att min tidsplanering varit helt åt skogen. Hade 2½ timme kvar innan mötet. Så vad göra? Tja, med en geocachingapp i smartfånen är man aldrig sysslolös.
 
Började med att åka en liten bit mot Kil för att där söka efter närliggande cacher. Vid Karlstads flygplats fanns det tre, så däråt styrde jag. Började vid den tjusiga skylten som talade om att KSDarpt. låg längre fram. Många vindlingar att söka i, men hittades ganska lätt. Sen åkte jag fram till flygplatsen, där jag aldrig varit förut. På väg därifrån fanns en liten skylt med Tack för besöket, som hade en med magnet fastsatt liten burk på baksidan. Strax innan Arvikavägen fanns sen en vägskylt mot Grusbolaget. En filmburk halvfull i vatten, så helt oskrivbar logg. Fick lägga i en liten egen lapp, samt logga en Need Maintenance.
 
Gjorde nu en ny sökning och valde ut Ilanda hög. En gravhög från järnåldern mellan nya och gamla landsvägen. Dagens första burk i normalstorlek. Även denna började bli lite fuktig, men ingen fara än. Avslutade sen dagens fälttåg med en kryddburk under en gammal björk vid Klarälven.
 
Sju cacher denna underbara vårdag. En härlig hobby det här.

RSS 2.0