Frostig Nordmark

Ja idag var det bistert. Tror termometern visade minus 14 grader. Men soligt och fint ändå. Kanske sista Nordmarksturen för i år, men vem vet. Vi började med en radda gömmor i Vännacka. Började vid Tvillingen. Många "tvillingar" här, men hade vi gått på den mest uppenbara först så... Kanske skulle man läsa cachebeskrivningarna lite mer noggrannt. Vidare mot den "österska" i raden, Utsikten.
Många stenar här, men här gick vi på rätt val direkt. Hittade så en plats att vända på och åkte mot den västra delen av serien. Vid BäckKors dansade gps:en snoa, men burken hittades till slut.
Nästa stopp hette Granen. Största problemet var väl kanske att detta var en granskog - typ. Avslutande gömman var En liten paus, men sittplatsen var inte så inbjudande med ett tjockt lager rimfrost. Utsikten var det dock inget fel på.
Från början fanns ytterligare en cache, Arvet, men den hade någon skogsägare behagat kalhugga. Nu var det dags att närma sig Årjäng, och på vägen dit låg Bruket (Mr. Miller).
En fin plats med en gammal kvarn.
Kanske berodde det på den fuktiga luften från forsen, för här hade burken frusit fast. Men med lite våld så löste även det sig.
Lunchtid hade det blivit, så ett besök på Travmuséet släckte hungern rejält. Sen bar det av mot Senap & ketchup. Om det berodde på en alltför stadig lunch eller helt enkelt dålig kondition kan man diskutera, men den lilla backen var riktigt jobbig. Dagen avslutade med ett stopp vid Var så god och sitt 1. Då nr 2 i samma serie var tagen för ett par år sen, var denna lätt som en plätt.

RSS 2.0