Koppom med omnejd

Årets cache-säsong började på allvar med en resa upp till Karlanda och Järnskog. På väg mellan Årjäng och Smolmark börjades det hela med en av alla cacher längs järnvägen mellan Årjäng och Arvika. Rail1 hittades lätt. Det gör nästan ont i en, när man går på den gamla järnvägsbanken och tänker på allt slit för att bygga en järnväg. Och nu är allt borta.
 
Nästa stopp blev grillplatsen vid Långtjärn.
Trots ihärdig sökande visade sig ingen burk. Satte mig i vindskydded i solen och intog en liten lunch. En ljuvlig stund ute i skogen. Gjorde så ett nytt försök, men hittade bara en svart plastpåse som säkerligen innehållit en geocachegömma. Så detta blev dagens första DNF.
 
Hämtade så upp mitt ressällskap. Efter att ha provsmakat rabarberpajen styrde vi kosan mot Koppom. Ett par "tråkiga" vägskyltscacher togs efter vägen. Välkommen till Eda kommun samt Välkommen till Koppom. Mellan dessa svängde vi ner till en Gravplats vid Järnskogs gamla kyrkplats, där kyrkan stått fram till 1699.
Vid Välkommen till Koppom hade vi sällskap av ett antal nyfikna mugglarkossor.
Koppoms Rosarium blev nästa besök. Har du inte varit här förut så är det väl värt ett besök. Denna försökte vi hitta förra året, men då passade Telia på att krascha sitt mobilnät just den eftermiddagen. Sedan bar det av mot Krigargraven i Boda. Det var inte alls som jag tänkt mig, det var mycket häftigare. Här begravdes 100 soldater från Dalregementet vid kriget mot Danmark-Norge 1808-09.
En mycket rogivande plats. Sen var det dags för ett antal hållplatser längs järnvägen. Vi började med Koppom Östra där ledtråden var av yttersta vikt för att hitta den lilla gynnaren. Nästa stopp blev Koppom Station. Helt omöjlig att hitta. Både kände och såg hållaren till burken men ingen burk. Men tack vare en tillskyndande granne som sa att det var ju där den var, så hittades den liggandes på en betongplint.
Sen drog vi åstad till Koppom Södra. Inte helt lätt att hitta, men en kommentar om att det inte fanns nåt att låsa, gjorde att rätt ställe hittades. Så avslutades dagens tripp med Älvstigen #7. Jag vet inte om det hade hjälpt att plocka ner denna konstruktion i sina beståndsdelar. Men den nano-burk som skulle finnas här var helt omöjlig att hitta, så detta blev dagens andra DNF. Men 9 hittade och 2 DNF var väl inte så dåligt.
 
 

RSS 2.0