Idag är en annan-dag

Traditionen bjuder en geocachingrunda på annandag påsk. I år gick turen till Kil och Forshaga. Första stoppet blev i slutklämmen av vandringsleden mellan Skutberget och Kil. SK 79 hette den näst sista i raden längs den fina leden. SK 80 hade alltför terrängfaktor för att jag skulle leta upp den.
Här finns även de märkliga Kilsravinerna.
Sen styrdes mot Forshaga och då bitvis på den gamla järnvägsbanken mellan Lyckan och Fryksta. Här i Illberg har jag förfäder på 1500-talet, så lite extra kul att stanna till och titta lite. En del av järnvägens namn Fryksta-Klara Elfs Järnväg var även namnet på cachen.
Fin utsikt över fågelsjön Norra Hyn härifrån. Fanns även fågeltorn att besöka. Sen hamnade jag vid dagens första badplats vid Aborrtjärn i Forshaga. SVEC-42 lades ut i samband med SannaVårEventCache 2011.
Inga badgäster här idag. Bara jag och joggare som flåsade förbi. Vid nerfarten till Dyvelstens Flottningsmuseum fanns också en gömma.
Verkligen synd att detta intressanta museum ligger i malpåse på grund av brist på pengar. Men likafullt fanns där nere ytterligare en gömma kallad Flottarkärlek.
Nu var jag hungrig, så ett besök på Pizzeria Ramos i Forshaga avhjälpte det behovet. Goda pizzor här, rekommenderas. Jag fortsatta sedan vidare österut och hamnade vid Forsnäs Bruk 2.0. Jag brukar använda bil-GPS:en för att hitta rätt när jag är ensam i bilen, men här hamnade jag vid en privat väg. Tänkte skippa denna gömma och for mot nästa, men då dök det upp en parkeringsplats vid Forsnäs.
Inte helt lätthittad bland en massa stenar, men till slut så. Här fanns också en liten resenär, som jag plockade åt mig för vidare färd. Då det är en bra säsong för badplatsbesök åkte jag sen upp till Killstad badplats.
Trots att den hängde i ett träd och var kamouflagemålad, hittades den direkt. Det gäller att titta åt rätt håll vid rätt tidpunkt. Nu vände jag kosan söderut igen. For in så jag hamnade i Gustavsvik och den nyss planterade Nya Allén.
Nyplanterade ek-alléer växer ju inte på träd - typ... Nu var det inte så långt till Karlstad, så Sydvästra Välsviken fick ett besök. Den var rejält svårhittad bland träden under en sten, dessutom lite fuktig. Hundbajspåsar må synas dåligt, men de bryts ju ner ganska snabbt. In mot stan och Örsholmens Fruktträdgård.
Man kan ju undra vad tre äppelträd gör här, mittemot Hedens kraftvärmeverk. Men här låg förstås en bostad. Finns med på kartorna både från 1885 och 1963. Sista loggningen blev ett par hundra meter längre bort vid Örsholmen "Bäver". Lätt hittad då man tänker på det. Hade sen några fler gömmor i planen, men hemlängtan blev för stark, och tiden lider ju. Men stannade till vid Segmon TB-hotell och släppte av mitt ressällskap TB8NMGN som därmed fick några ytterligare km på sin färd.
Blev en bra dag med 11 hittade plus en TB.

RSS 2.0