Sista semesterveckan

Fick bli ett besök i Nordmarken denna sista vecka av årets semester. Samlade energi med en schnitzel i Sandaholm.
For sen och hämtade cacheingkompisen och vi styrde kosan mot Västra Fågelvik. Vi besökte först Västra Fågelviks kyrka som hon ville logga. Själv var jag där för ett antal år sen. Vid bron över Foxen finns en lämning av ett litet fort från andra världskriget. På den tiden gick det färja över här. Här hittades El puente efter lite akrobatiska (onödiga) övningar. El puente visade sig vara spanska för bron.
Denna fick en favoritpoäng. Vidare norrut mot Ögården i Dusserud, som kanske kan kallas för Tidsmaskinen. Ledtråden stämde väl inte nåt vidare, men tack vare flygbilden i appen kunde burken lokaliseras efter ett tags letande.
Tøcksfors Centralen såg jag direkt, men kompisen fick leta en stund, men fick till slut ögonen på den. Vid Övre slussen hade vi varit förut utan att hitta det vi sökte.
Denna gång hade vi gett oss den på att inte ge upp. Och efter lite apkonster så kunde den pillas fram i ljuset. Inne i det nybyggda bostadsområdet BRF TORUD fanns en liten bra gömd burk. Jag skulle luta mig fram för att titta och tog då stöd och då höll jag i den. Ett annat nybyggt område är Prestnæset.
Dagen avslutades med en märklig syn Bakom Andersson. Mitt ute i spenaten stod en gravsten som visade sig vara en minnessten över två omkomna svenska soldater 1942.
Sju funna var väl kanske inte så mycket att skryta över, men hade det inte varit så mycket folk på ett par ställen, så hade det blivit fler.

RSS 2.0