Fjärran land

Kristi Himmelfärdsdag har blivit tradition att besöka de västligare delarna av Värmland. Började med lunch, men svårt hitta öppna ställen denna helgdag. Fick bli McDonalds i Arvika. Inte riktigt åt det håll vi skulle, men garanterat öppet. Åkte så vägen mot Årjäng och tog genvägen via Karlanda och Skålerud.
 
Började så dagens övningar vid Välkommen till Töcksfors - Öst. Det gick sådär. Börja dagen med en DNF var ju inget roligt, men såg sen i loggarna att fler hade varit där samma dag och gått bet. Men raskt iväg mot ett av huvudmålen, det stora landet i väster. Svängde av norrut i Ørje och stannade till vid Klund kapell i Marker. En gullig liten kyrka där det hängde en burk i en gran. Den första av många granar denna dag.
Dagens höjdpunkt blev nästa stopp, men det visste vi inte innan.
En bit in i skogen på en höjd låg Jørnehaugen Nedre. Ett gammalt torp som restaurerats. Här bodde under 1800-talet Erik och Anne Helene med sina sju barn.
Gömman här fick utan tvekan en favoritpoäng.
En vedspis fanns, av en modell vi aldrig sett förr.
 
Vidare norrut längs riksväg 21. I korsningen ner mot Sverige stod dagens andra gran. #315 PET-i-GRAN, hittades lätt. Ner mot gränsen längs en inte så välbevakad väg. Cachens namn Smuglerveien Es-Ja #74 vittnade om detta. En rejäl konstruktion hängandes i en gran (tänka sig).
Riksröse nr 47, Mossehalsröset
En sista blick in i grannlandet innan vi åkte vidare mot Östervallskog med sin Tvättstugan.
Burken var lite farligt placerad rakt över forsen. Svängde åt vänster här och styrde kosan mot Koppom. Efter en kort bit fann vi Missionär 2. Den skulle ha hängt i en vägskylt, men stolpen hade ramlat, så den var lätt att nå. Nu var de förplanerade cacherna slut, så nu fick appen styra fortsatta färden. Vid bron över Kölaälven hade Vadjungens Fvof en mysig grillplats.
Vidare mot Slärteg och dess Gravhög från järnåldern. Och jodå, den hängde i en gran.
 
Längs den nerlagda järnvägen genom Koppom finns ett PowerTrail med 41 cacher. Alla kanske inte blir hittade av oss, men vi tog i alla fall tre st idag. Järnveg Koppom #13 blev först. Den hängde faktiskt i en gammal grindstolpe, medan Järnveg Koppom #14 och Järnveg Koppom #23 otroligt nog hängde i varsin gran.
 
Nu började klockan bli lite mycket, så vi återvände hem och smaskade i oss en liten smörgåstårta. Nytt dagsrekord med 11 funna cacher. En mycket trevlig dag i ett underbart försommarväder.
 

RSS 2.0