Dalecarlia #3

Så var då dag tre till ända. Nu har hettan kommit, så inte så skönt att åka runt idag. Moderna vägar med mitträcke och borttagna korsningar gjorde att planeringen sprack en del, men 11 funna blev det trots 3 dnf och några överhoppade. Startade från Borlänge och styrde kosan åt sydost. Säters kommun fick sin första med Ö-Stafett Säter - Överfart Riksväg 70. Hade redan hoppat över en, så vände och kom på rätt sida. Här hade magneten ramlat bort och dessutom var listan blöt, så en NM angavs. Forsatte in i Hedemora till Q Stafett Hedemora - Quick find. Och den hittades verkligen snabbt vid en parkeringsficka. Här var den dock torr och fin. Nästa stopp blev vid Slagruta. En av sju megapunkter i hela Skandinavien där Curry, Hartmann och Leylinjernas linjekors sammanfaller. Men gömman var väl avskärmad i dubbla metallboxar. Dags för dagens tredje kommun, Avesta, där Rembo hittades efter en hel del letande. Det fanns dock ett litet skrymsle på transformatorhuset där den kunde stoppas in. Så dags för dagens OKQ8-fika i Krylbo.
På väg därifrån norrut, fick jag se en fin vy över Dalälven och stannade och tog kort. Då kollar jag alltid om det finns nån gömma i närheten, och 40 m är väl nära. W Stafett Avesta w 697 hittades lätt vid en mysig liten rastplatsmöbel alldeles vid strandkanten.
Så vidare norrut då, och en avstickare till Stängselbacken där en minnessten över vägbygget 1921 fanns.
Nästa stopp var NMJ 5 (banvaktsstuga?). Osäkert om det varit en banvaktsstuga, för det såg inte ut som en.
Men den hade varit mysig en gång i tiden, till och med el indraget. Dagens andra dnf blev en busskur i Nyhyttan. Tidigare besökare skrev att det var så lätt så... Så först nästa cache, Paus, fick bli Hofors kommuns första hittade. Nu är vi utanför Dalarna, men det får gå det också. På väg mot Stjärnsund fanns Stjärnsundsvägen#6 Milstolpen. Ledtråden var gran. Milstolpen fanns kvar, men bakom den fanns endast två stubbar av nämnda gran. Blev en dnf och en nm. Så framme i Stjärnsund och Stjärnsunds kyrka.
 
Även här en dnf. Ledtråden under stenar hade likaväl kunnat vara bakom chipspåsen på ICA, så här gav jag upp efter ett tag. Men en god lunch blev det här och ett guidat besök på Polhemsmuseet. Sen satte jag kurs mot E16 som skulle ta mig mot Falun. Sex På E16 - Säter blev den första, som syntes på långt håll. Ryggen E16 var en blå bison som blänkte på långt håll i solen, så jag vände på den. Dagens letande avslutades med Sex på E16 - Falun. Sen blev det ett besök vid Falu gruva där en glass inmundigades. Nu dags planera morgondagens hemfärd. Två kommuner kvar att besöka, Vansbro och Malung. Sen ner till Säffle längs Klarälven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0