Gott om tid en vanlig torsdag

Styrelsemöte med Släktforskarföreningen. Därför ledig denna dag. Som vanligt passade jag på att handla runt lite. Började med Ö&B i Edsvalla, lite konserver och så. Kaffe med wienerbröd blev det också där på café Markan. Skulle sen till Bergviks köpcentrum, så jag tog "bakvägen" dit över Trossnäs och Mellerudstorp. Hade planerat detta i förväg och skrivit ut två cacher efter vägen. Vid avtagsvägen till Humletorp låg dagens första gömma i ett gammalt skjul. Lätt hittad, men det var knappt mina två meter med orangutangarmar räckte till. Lite närmare Karlstad korsas vägen av vandringsleden mellan Skutberget och Kil. En hel radda cacher finns efter denna, och här i korsningen fanns SK 28.5 fastsatt med magnet på en transformatorstation. Vid Bergviks köpcenter besöktes Systembolaget och Biltema där en ny fin cykel inköptes. Efter besök på Clas Ohlson och lunch på MittCity visade det sig att min tidsplanering varit helt åt skogen. Hade 2½ timme kvar innan mötet. Så vad göra? Tja, med en geocachingapp i smartfånen är man aldrig sysslolös.
 
Började med att åka en liten bit mot Kil för att där söka efter närliggande cacher. Vid Karlstads flygplats fanns det tre, så däråt styrde jag. Började vid den tjusiga skylten som talade om att KSDarpt. låg längre fram. Många vindlingar att söka i, men hittades ganska lätt. Sen åkte jag fram till flygplatsen, där jag aldrig varit förut. På väg därifrån fanns en liten skylt med Tack för besöket, som hade en med magnet fastsatt liten burk på baksidan. Strax innan Arvikavägen fanns sen en vägskylt mot Grusbolaget. En filmburk halvfull i vatten, så helt oskrivbar logg. Fick lägga i en liten egen lapp, samt logga en Need Maintenance.
 
Gjorde nu en ny sökning och valde ut Ilanda hög. En gravhög från järnåldern mellan nya och gamla landsvägen. Dagens första burk i normalstorlek. Även denna började bli lite fuktig, men ingen fara än. Avslutade sen dagens fälttåg med en kryddburk under en gammal björk vid Klarälven.
 
Sju cacher denna underbara vårdag. En härlig hobby det här.

Kommentarer
Postat av: lena

Ja visst är det, man får frisk luft och motion och så får man ju använda hjärnan också

2014-04-05 @ 13:23:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0