Tredje gången gillt

I år har jag åkt runt till ett par ställen och ätit nävgröt/motti. De två första var inga höjdare, den ena t.o.m. osmaklig. Men tredje gången gillt, sägs det ju, och det stämde. Jag började med en liten omväg till Skarpeds kvarn.
Här vid Rottnafallen fanns förr många kvarnar. Skarpeds kvarn gick över till eldrift och var Sveriges största med elva par stenar. När kraftstationen byggdes ersattes kvarnägarna med gratis el för all framtid. Vid Gräsmarks hembygdsgård fanns konstigt nog ingen geocache, men väl en riktigt god nävgröt.
Mätt och belåten styrde jag in i Uddheden och hittade snabbt Vackerheta i Gräsmark. Därefter besöktes Gräsmarks kyrka, eller åtminstone cahcen med det namnet, då kyrkan låg på andra sidan sjön.
Kymmens kraftverk blev nästa stopp. Detta var det mycket skriverier om när det byggdes. Det är ett pumpkraftverk, så vattenståndet i Kymmen varierar mycket kraftig. För att inte ta samma väg hem som dit, svängde jag av mot Mangskog. Det var nog en av de brantaste uppförbackar jag åkt, men på toppen, vid V Rottna, var det fin utsikt tillbaka ner mot dalgången.
En radda med cacher efter denna vägen. Nästa blev Ö Svarttjärn. Det hade förenklat det hela om man gått ner på rätt sida bäcken.
Vid V Svarttjärn var det en mysig plats vid sjön, där en liten grillplats byggts upp.
Sjöar kan ha märkliga namn. Vid Nedre Flyta 2, tänkte jag fika, men myggen drev bort mig, så det fick vänta.
Vid denna sjö fanns även Nedre Flyta, som hittades snabbt. Det var dagens enda riktigt klassblöta innehåll.
Vid Tobyälven tog gps:en semester inne i den täta skogen, så den gömman hoppade jag över.
Även Mangskogs kyrka hoppades över. Jag var säker på var den var, men en hjord ilskna brännässlor stoppade framfarten. Mitt emot kyrkan låg däremot I Frödings fotspår: Lindane Le. Här gick det betydligt bättre. Sen vid nästa cache i samma serie, I Frödings fotspår: Det var dans bort i vägen, var det perfekt med lite fika. Här fanns ytterligare en Frödingsten.
Nu var klockan fyra och jag ville hem. Efter 61:an stoppade jag till lite snabbt vid Park and grab Brunsberg #1 och Högboda infarten. Tretton funna gömmor idag, och en mycket god nävgröt. En lyckad fredag tycker jag.

RSS 2.0