Utbildningsresa till Borgvik

2012 lurade jag in "AniDag" i den beroendeframkallande geocachingvärlden, och 2017 var det dags för "ikls". AniDag har hittills hittat 389 cacher och ikls 273. För en månad sen var det dags igen. Då blev "saffle" aktiv och har nu loggat 14 gömmor. Vi tog en utflykt till Borgvik, där jag hittat alla utom en. Vi började vid den gäckande Kranen. Där har både jag och ikls varit ett flertal gånger. Inte heller denna gång fick vi napp. En lurig liten rackare. Men sen blev det gömmor där jag hade facit i hand, så att säga. Det rekommenderas att som nybörjare följa med någon mer erfaren i början, så man lär sig att se omgivningen med geocach-ögon. Vi svängde av mot en av Sveriges nordligaste skogar av sin art.
Här finns då en gömma som heter Bokskogen. Redan när jag hittade den för tre år sen, var loggboken lite fuktig. Men nu rejält blöt. Funderar på om CO inte är aktiv längre. Här snurrade vi runt ett tag innan saffle fick ögonen på lådan. Inte så lätt med GPS inne bland träden.
Vi hade parkerat vid Bôrgviks Láa, där vi pustade ut efter skogspromenaden. Även här finns en liten burk. Dock var koordinaterna inte helt 100.
Sen drog vi iväg mot Borgvikskvarnen, och då det var lunchdags åkte termosen och smörgåsarna fram.
Uppe vid dammen finns Hyttruinen som gäckat både mig och ikls ett antal gånger innan vi till slut lyckades hitta den. Jag tror inte att saffle hade hittat den utan lite hjälp på traven.
Bruksmuseum blev obesökt, då två pojkar bestämt sig för att spela fotboll just där. Sen besåg vi Borgviks kyrka som för tillfället var iklädd en rosa långklänning.
Nu tyckte vi att vi hade gjort det vi skulle. Så vi anträdde resan hemåt. Stannade till vid Borgvik Sliperiet, som hittades snabbt. Vi for via Nysäter, där vi fikade nere vid hamnen. Där fanns även en stolpe i Hitta ut serien. Vi tog västra Kilavägen ner mot Säffle. Här "lurade" jag in saffle mot en av mina egna gömmor Milstenen.
Den finurliga ledtråden visade sig fungera som den skulle. När vi ända passerade Kila kyrka, så gick vi upp till Laura Minne. Här hade jag varit förut, men nu var det en ny gömma på nytt ställe, så även jag fick en pinne i statistiken denna dag.
Sen försökte vi hitta Kila Kyrka vid Härefjorden. Och ja, den heter faktiskt så. Inte så lätt med dom där prickarna när man har nederländska som modersmål. Jag hittade den snabbt när jag var här, men nu var det stört omöjligt att få ögonen på den. Man kan inte lyckas jämt. Åter i Säffle ville saffle att vi skulle kolla Petroleum Tango #96, då hon förgäves försökt hitta den. Det var en ny placering, men efter en stunds letande fick jag fingrarna runt den. En riktigt trevlig dag var det. Och det är ju så mycket roligare när man är två.

RSS 2.0