Glafsfjorden runt i strålande solsken

En helt ledig söndag samtidigt som en sommardag inträffar i mitten av september. Då passar inget bättre än en geocachingutflykt. Jag startade vid elvatiden sådär. Åkte upp längs Gillbergadalen och tog västra vägen om Glafsfjorden. Det första stoppet blev nere vid stranden där Badplats Glava befann sig.
Ledtrådens sten hade av en del menats vara svår, men valde man bara den stenen som fanns vid koordinaterna, så var det inga problem. Klockan var kvart över tolv när jag plitade ner dagens första logg. En av anledningarna att välja just den här vägen, var att på söndagar är våffelkafeet öppet vid Älgå hembygdsgård. Så dagens lunch blev en dubbelvåffla, sylt, grädde och kaffe.
För att ta sig runt Glafsfjorden, så måste man till Sulvik. Och där besöktes dagens första busskur, Kuren 2. Här hade jag varit förut utan resultat, men efter att ha läst igenom några tidigare loggar, så hittades den utan problem.
Själva burken var av lite ovanligare slag. En sån där burk man spottar i när man tar självtest för Covid. Här var det bra att ha en pincett med sig. Sen bar det av mot Arvika, där dagens DNF uppenbarade sig (eller rättare sagt inte) vid Kuren 3. Samma sorts kur som nr 2. Trots flertaliga varv runt den, så hittade jag inte gömman. Så där blev det tre DNF på rad i loggarna för den gömman. Vidare österut till Den gamla kiosken i Jössefors. Lite onödigt att i både beskrivning och ledtråd skriva att den satt bakom postlådan. Jag blev sedan Välkommen till Arvika väst.
Rejält ojämn mark och en massa (o)gräs, men lite får man utstå. Även här lite väl onödig ledtråd. Här svängde jag av mot staden Arvika. Ganska snabbt uppenbarade sig Djurhvilan.
En otroligt vacker plats, skapad av Djurskyddet Westra Wermland Arvika. Burken var lätthittad i en skylt. Fick en FP för "vackerheta". Kan en vanlig stenhög vara av intresse? Jodå, om det gäller Janteröset.
Jag hade tyvärr ingen sten med mig för att kunna avlägga mig jantebördan. Däremot hittade jag en liten burk. Brännässlor och sandaler var ingen bra kombination här heller. Arvika är Sveriges innersta hamn. Vad menas med det då? Jo, här finns/fanns den kommersiella hamn som ligger längst farbar in från havet. 1993 upphörde dock nyttotrafiken då oljetankern Framvik avgick tomhänt på återresan från Arvika. Nu är det bara fritidsbåtar på farleden.
Efter att så ha krånglat mig genom centrum, svängde jag av mot Säffle längs väg 175. Första stoppet var A small trip on the Countryside #10, som satt väl synligt bakom ett elskåp. Sen var det dags för Vägen till Björnmyra. Här var det visst förenat med livsfara att geocacha.
Det hela förlöpte dock utan incidenter. Sedan ett snabbt stopp vid en ny cache vid namn Mellan 28.
Vid den vackra rastplatsen vid Hungvik var det dags för lite fika.
Dagens sista stopp var På väg mot Stavnäs kyrka. Ingen idé att ta kort på en vägskylt, men en massa älgägg fanns på intilliggande gärde.
Det blev en trevlig dag, med 11 funna och 1 DNF. Hoppas på fler lika fina dagar under hösten. Det finns många fler gömmor att leta efter.

RSS 2.0