Glaskogsrally

Helt spontant blev det en runda på Glaskogen. Ett antal nyare cacher hade placerats ut här på vägen mellan S Ström och Lenungen. Soligt och fint, men ack så blåsigt. Vi började kl 14.15 vid Busten #2, där en tragisk händelse inföll på 1700-talet, då en kvinna med sitt oäkta barn frös ihjäl här, då hon nekats husrum på en av gårdarna i närheten.
En färsk lövkvist lades ner vid platsen. Cachen lätt hittad mha ledtråden. Här hade jag varit 2011 och loggat en nu försvunnen cache. Fortsatte så en bit och hamnade vid Välkommen Glaskogen #1. Den närbelägna bäcken brusade inte så värst mycket efter årets torrsommar.
Efter ytterligare en liten bit finns informationstavlor om Glaskogen och vandringslederna vid Kalleboda.
Bara grundstenar fanns kvar efter den nerbrunna stugan. Inledningsvis nämnde jag att det blåste, men det var ju bara förnamnet när man kom upp på toppen här. Undrar om denna boplats är upptagen av skogsfinnar på 1600-talet. Var Sockengräns Silbodal/Glava går, behöver man inte fundera på.
Liksom de övriga burkarna denna dag, var den lätt hittad. Tror alla hade D/T 1.5/1.5. Här hade jag varit 2013, men då hängde burken i en gran en bit norrut efter vattnet. Då blev det en fotologg, eftersom loggremsan övergått till klassblöt pappersmassa. In i bilen igen och stopp vid Säker cykel.
Ett antal sådana skyltar finns längs denna väg. På vägen är det förbud mot trafik med tung lastbil, vilket man definitivt kan förstå. Lite letande efter denna burk. Ledtråden var gran, och det fanns en och annan sån här - typ. Vidare så till Brittjärn och sedan Kanotiläggning - Mjögsjön. Här förgylldes resan med ett antal kantareller och en stensopp (Karl-Johan).
Vid Välkommen Glaskogen #2 fanns det många skrymslen att kika i, men till slut så hittades den lilla gynnaren. Här gjordes en liten avstickare till Lenungshammar för att se hur det såg ut där. Nästa stopp blev Mellan Övre Gla och Stora Gla.
Man kan, utan att överdriva, säga att en viss CO har en förkärlek för en viss sorts placering av burkar. Nästa stopp efter denna väg blev också dagens sista vid Välkommen Glaskogen #3. Men inte nog med detta. Sedan placerades en alldeles ny cache ut vid Karlanda kyrka. Den får id GC7Y1CE och är den tredje med samma namn, hoppas denna blir mer långlivad. Väntar nu bara på godkännande och publicering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0