Nordmarken igen

Det blev ytterligare en tripp till Årjängstrakten under semestern. Runt Årjäng finns ett antal gömmor, varav en del besöktes denna dag. Började med Välkommen till Årjäng - Öst i en informationstavla för Årjäng. När jag ändå var här intogs lunch på Travmuseets restaurang.
I buskaget till vänster satt Årjängstravet i en mycket stickig en. Åkte sen ner Bengtsforsvägen en bit och hittade Välkommen till Årjäng - Syd. Vacker utsikt över nejden här.
Så in mot tätorten, där Var så god och sitt 2 hade gömt sig under en lyktstolpsbänk. Kanske inte så fin utsikt, men ändå.
Silbodals kyrka besöktes sedan och hittades lätt efter en rundvandring på kyrkogården.
Nu var det dags för dagens första skogspromenad. Efter Bengtsforsvägen in på en vändplan och upp i moraset, satt Årjängs TB-Hotel. En låsbar brevlåda, vars nyckel man fann med hjälp av cachens ledtråd. En liten bit mot Töcksfors satt Välkommen till Årjäng - Väst och vid infarten från Arvika satt Välkommen till Årjäng - Nord, vilket då medförde att alla fyra Välkommen-till-gömmor hittades idag. Ett av dagens mål var våffelcaféet i Skillingmark, så kosan styrdes åt det hållet. En bit norrut ligger en mycket rofull plats, Långtjärn. Med vindskydd, grillplats samt bad- och fiskemöjligheter.
Nästan framme i Skillingsfors fanns Kronan, vilket blev dagens första DNF. GPS:en snurrade hej vilt här, ingen bra nollpunkt att söka på kunde hittats. Synd, men vacker bro.
Strax norr därom hade man gömt Björkelången, en lätt en i en vägskylt. Efter att så ha smaskat i oss en dubbelvåffla med grädde och sylt, besöktes Skillingmarks kyrka som hittades snabbt av mugglarkompisen.
Så styrdes kosan mot Köla, där vägen mot Valfjällets topp blev starten. Här fanns Valfjellet #1Valfjellet #2 och Valfjellet #3. Väl uppe på toppen möttes vi av en hänförande utsikt.
Här fanns natruligtvis också en liten burk med namnet Valfjället.
Eftersom föret var lite dåligt i dag, så tog vi bilen ner till Lilla värmestugan. Här kom en campande hundutställare fram och undrade vad vi höll på med när vi kröp under stugan och letade. Klockan började bli mycket, så att fortsätta mot Charlottenberg och Morokulien var inte aktuellt. Dagens letande avslutades med Gamla bron i Köla. Även denna hittades av mugglarkompisen.
Vi försökte oss även på Skidstadion, men där gick vi bet. I och med denna dag så har jag då loggat 484 cacher, samt slagit nytt dagsrekord med 17 st funna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0