Glafsfjorden runt

En tradition nu med denna tur. Måste ju få en årlig dos våfflor i Älgå. Blev dåligt med kort tagna denna gång.
 
Började med kaffe och räksmörgås vid KaffeKvarnen i Klässbol. Underbar miljö. Räksmörgåsen den näst bästa hittills under semestern, efter Sandaholm. Här fanns Klässbols väveri, men då det kryllade av folk får den gömman anstå till senare tillfälle. Åkte istället upp till Folkets Park i Klässbol. Dit hade jag ju aldrig kommit om inte Dance hade legat här. Många små ställen att leta på under dansbanan, men till slut så.
 
For sen vidare mot metropolen Arvika. Välkommen till Arvika 2 passade ju bra, men även där en massa folk idag. Fick bli en sightseeing genom stan till Mikaelikyrkan #2. Underbar miljö vid minneslunden. Satt en gubbe på en bänk strax intill, så jag fick traska runt lite, men det gjorde inte så mycket. På väg västerut stannade jag till vid Djurhvilan. Våra älsklingars viloplats. Sköts av en ideéll förening, som hade gjort det till en plats väl värd att stanna på. Strax innan utfarten på landsvägen hängde så Välkommen till Arvika 4, vilken naturligtvis fick en signatur i sin logg. Sista cachen i Arvika socken blev så Jössefors Östra Hpl, en av alla cacher vid nerlagda stationer efter DVVJ. När väl rätt avtagsväg hittats, var det inga problem. En STOR grusplan, med EN ensam vägskylt. Ja, var kan det va???
 
Vidare på rundturen och in i Älgå socken. Jössefors station blev första stoppet. Lite vemodigt med alla dessa försvunna stationshus. En lurig liten rackare var det, fick leta en stund. Vidare på Årjängsvägen fanns sedan 4 st Souvenirer. Alla utlagda av Sol og Asbj. Suvernir#1 hittades ganska lätt på bra koordinater och bra ledtråd. Vid Suvenir#2 var det folktätt, så den fick vänta. Suvenir#3 satt nog på fel stolpe, säkert 20 meter från nollpunkten. Dessutom var den klassblöt, vilket jag skrev i loggen. Hoppas CO ser det och åtgärdar. Avslutade så dagens letande med Suvenir#4 som hängde i en gran vid en liten skogsväg.
 
Vände så åter mot Sulvik och styrde söderut mot Älgå Hembygdsgård. Här beställdes en dubbelvåffla med sylt och grädde. Fläktade skönt från sjön, så här tog jag det lugnt innan jag for hem igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0