Blekingesemester 31/7

Kl 9 ungefär, slog vi upp våra ljusblå (eller vad det nu är för färg på dom). Efter frukost och lite allmän samvaro packades så kylväska mm med lunch och fika. Huvudmålet för dagen var diabasbrotten i "Svarta Bergen", strax väster om Lönsboda i Osby kommun, Skåne.

Vid ankomsten försökte vi hitta cachen Trekanten, men icke lyckades vi. Det var fler som gjort sammaledes, dvs inte hittat. Vi hittade en "använd" grop, så förhoppningsvis var behållaren på vift. Åkte sen ner till Bildandet av diabas, där vi letade en liten stund innan vi hittade den.

Mats och min kusin Monica inventerar innehållet i gömman

Därefter for vi till själva stenbrottet med café, info och rundvandring. Mycket intressant må jag säga. En Geocache fanns här, Diabase Earthcache, vi löste frågeställningarna och loggen blev senare godkänd av "Blue-Suede". Tyvärr fick man inte längre äta medhavd matsäck inom caféets område, så vi åkte vidare mot Osby. I en korsning såg jag då en Statoilmack och vid macker brukas finnas några bord att sitta vid. Och detta blev ju en höjdpunkt. Strax bakom denna mack fanns rastplats "Sven Dufva", som har blivit utsedd till Skånes bästa rastplats. Här smaskade vi i oss ett antal wraps med gottigt innehåll. När vi började packa ihop kom åskmolnet in, men vi klarade det utan alltför stor väta.

Vi orkade inte med efterrätten (svartvinbärspaj med vaniljsås) utan for vidare mot Osby, där vi besökte kyrkogården. Här finns en gammal alm som är fälld, men stubben är utmejslad med motorsåg till något helt fantastiskt.


Efterrätten åt vi vid en rastplats strax söder om Osby. Söta små platser att äta vid.


Sen åkte vi runt lite innan vi tog några geocacher runt Hemsjö. Vi började med Linbastan i Röshult, men där gick vi bet trots ihärdigt letande.

Betydligt bättre gick det vid Benstampen i Angölsmåla. Mats hittade gömman ganska snabbt. Sen bar det av till Hi there, old hag!. Vi funderade på namnet innan vi kom dit, men det gick upp ett ljus. Det var Kärringhejans naturreservat. Hittades hyfsat enkelt under skyfall och åska. Vi avslutade dagen med en gömma vid stationen i Hemsjö. Låg efter K.V.B.J., dvs Karlshamn-Vislanda-Bolmens järnväg. Avslutade dagen ganska tidigt, då Mats skulle jobba och hans klocka ringde kl 0400. Själv skulle jag ju åka hem också, så det kändes bra med en lång natts sömn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0